Gens i alimentació

07/11/2011

 

Després d'un Breu recorregut per la història de l'alimentació. Els miracles del Motel (14 d'octubre) i l'Alimentació i salut (21 d'octubre), Gens i alimentació és el segon plat del menú que organitzen el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) —una iniciativa de Biocat impulsada per l'Obra Social de "la Caixa"—, el Museu de la Tècnica de l'Empordà i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, el divendres 11 de novembre a Girona. Com els altres, aquest debat està obert a tot el públic (entrada lliure).

Anirà a càrrec de Pere Puigdomènech, professor de recerca del CSIC i director del Centre de Recerca en Agrigenòmica, i Pere Planagumà, cap de Cuina del restaurant Les Cols d'Olot. Moderarà la conversa, Adela Farré, directora de Comunicació i Relacions Externes de Biocat.

En les últims anys, la cuina ha experimentat una revolució de gustos, textures, aromes i productes. Aquesta revolució ha estat possible gràcies a la introducció del coneixement científic en aquest art mil·lenari. La recerca científica duta a terme en els productes d’origen per millorar la qualitat alimentària també s’ha traslladat als fogons per oferir nous plats, que a més de satisfer el plaer de menjar també aportin beneficis a la salut. Aquest cicle de converses interdisciplinàries del CIDC —en les quals s'han convidat científics, economistes, nutricionistes, cuiners i humanistes— proposa diversos temes per reflexionar i debatre sobre el passat i el futur de l'alimentació humana posant en relació el plaer, la creació, la salut i els avenços científics i tècnics.

L'última conversa del cicle serà Perspectives futures en l'alimentació, el dia 18 de novembre, i hi participaran Mònica Mateu, Innovation Ecosystem Manager de Gallina Blanca Star, i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia. Moderarà, Lluís Freixas, periodista i escriptor.

Dia: 11 de novembre de 2011
Hora: 20:00 h
Lloc: Casa de Cultura • Plaça de l'Hospital, 6 • Girona (mapa d'accés)

Organitzen: