Valentí Fuster i experts internacionals presenten a Barcelona les últimes tecnologies que lideraran el futur de la salut cardiovascular
Les malalties cardiovasculars són la principal causa de mort a tot el món —també a l'Estat espanyol—, i cada any provoquen gairebé 20 milions de morts, segons l'OMS. Es calcula que el 2030 uns 24 milions de persones perdran la vida per malalties cardíaques i episodis cerebrovasculars.
"Tenim la responsabilitat com a investigadors de millorar les tècniques de detecció precoç i reduir l’impacte social de la malaltia", ha manifestat el Dr. Valentí Fuster, que des d'avui i fins dissabte participa a la conferència internacional Evolving Challenges in Promoting Cardiovascular Health, que organitzen la New York Academy of Sciences (NYAS), l’Obra Social “la Caixa” i el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) a Barcelona.
El director del CIDC, Miquel Martí, considera que si bé es cert que en moltes situacions les persones prenen consciència quan l'impacte de les malalties es produeix en entorns propers, "considero que la situació està canviant gràcies a l'esforç de divulgació que duen a terme personalitats com el Dr. Fuster o entitats com la Fundació 'la Caixa', la NYAS i el CIDC".
"Unes 500 persones escoltaran en directe el Dr. Fuster, avui al CosmoCaixa Barcelona, en una multientrevista que li faran quatre periodistes especialitzats en salut"
Com a pas previ a la conferència científica, avui a les 19 h a l'Auditori del CosmoCaixa, unes 500 persones participaran en un debat-entrevista en directe el Dr. Fuster, que li faran quatre periodistes especialitzats en temes de salut —Anna Batlle (TV3), Josep Corbella (La Vanguardia), Joaquim Elcacho (Avui, El Punt) i Sílvia Comet (Catalunya Ràdio). Sota el títol Cor: salut i vida, la NYAS, l'Obra Social "la Caixa" i el CIDC han obert al públic en general aquest acte perquè la ciutadania tingui l'oportunitat de conèixer de primera mà les investigacions més destacades i els consells més ben fonamentats sobre la prevenció de les malalties del cor i l’estil de vida per promoure la salut cardiovascular.
Més informació del debat-entrevista al microsite de l'Obra Social "la Caixa": http://www.cosmocaixa.com/vfuster/
Sessions científiques d'alt nivell i multidisciplinars
Les sessions científiques, els dies 4 i 5 de novembre, aplegaran un conjunt estel·lar de 23 ponents entre els quals hi ha líders internacionals en el camp de les malalties cardiovasculars. Aquestes sessions inclouran els camps més innovadors, com ara la regeneració cardíaca, en una sessió moderada pel Dr. Roger J. Hajjar del Mount Sinai, i el diagnòstic per imatge, en una altra sessió moderada pel Dr. Jagat Narula, de la mateixa institució. A més de les sessions plenàries, a les jornades es faran taules de discussió i presentacions sobre les últimes novetats en els aspectes més translacionals de la investigació cardiovascular.
A l'acte inaugural, demà a les 8:30 h, hi intervindran Enric Banda, director de l'Àrea de Ciència, Investigació i Medi ambient de l'Obra Social "la Caixa"; Miquel Marti, director del CIDC; Brooke Grindlinger, directora de Programes Científics de la NYAS i Valentí Fuester, director de l'Institut de Cardiologia Mount Sinai de Nova York i director de la Fundació Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars Carles III (CNIC) de Madrid.
L’objectiu principal d’aquesta trobada és promoure un diàleg multidisciplinari entre els investigadors i els metges procedents del món acadèmic i la indústria, i també amb altres participants dedicats a la prevenció i el tractament de malalties cardiovasculars. "La trobada a Barcelona és un gran repte perquè tractarem aspectes innovadors en l’àrea cardiovascular, com ara la manera de passar de tractar la malaltia a promoure la salut, o la manera de tractar de forma conjunta patologies cardiovasculars i cerebrals relacionades amb la microcirculació", ha explicat el Dr. Fuster. "És un congrés molt interessant que aplegarà investigadors de diversos camps de la medicina i la recerca bàsica per posar en comú els últims avenços en àrees tan apassionants com la promoció de la salut, la imatge cardiovascular, la teràpia gènica i la biologia del desenvolupament".
La informació científica intercanviada pels participants a la conferència s’utilitzarà per generar publicacions de gran qualitat (en format multimèdia i en paper).
Dies: del 3 al 5 de novembre de 2011
Lloc: CosmoCaixa Barcelona • C/ Isaac Newton, 26 • Barcelona
- Notícia relacionada (12/9/2011)
- Notícia relacionada (7/9/2011)
- Notícia relacionada (28/6/2011)
- Nota de premsa (4/11/2011)
- Convocatòria de premsa (4/11/2011, a les 12 h, al CosmoCaixa Barcelona)
- Convocatòria de premsa (3/11/2011, a les 19 h, al CosmoCaixa Barcelona)
Consultes: Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) • Laia Arnal • larnal@biocat.cat • Tel. +34 93 310 33 30
Organitzen: