Els límits del progrés en la ciència i la societat
La modernitat s’ha basat en gran part en la noció de progrés. Però si bé en l’àmbit científic el progrés és real i acumulatiu (cada vegada sabem més i millor), en l’àmbit ètic i social el progrés no és una ciència exacta i el perill de retrocedir en allò que hem guanyat és sempre present.
Els límits del progrés en la ciència i la societat és l'últim debat del cicle La cultura i la vida. Diàlegs sobre l’impacte de la biotecnologia que organitzen el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) —una iniciativa de Biocat impulsada per l'Obra Social de "la Caixa"— i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el dilluns 7 de novembre. És un debat obert a tot el públic, que es gravarà en vídeo i posteriorment es podrà consultar en els webs de les dues entitats i a l'Arxiu CCCB.
Anirà a càrrec de John Gray, catedràtic de Pensament europeu de la London School of Economics i autor del llibre Anatomía de Gray (Paidós, 2011). Hi intervindran com a moderadors, Pere Puigdomènech, professor de recerca del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i director del Centre de Recerca en Agrigenòmica del consorci CSIC-IRTA-UAB, i Daniel Gamper, professor de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
Dia: 7 de novembre de 2011
Hora: 19:30 h
Lloc: CCCB • C/ Montalegre, 5 • Barcelona (mapa d'accés)
Venda anticipada a les taquilles del CCCB i Telentrada (902 101 212 i www.telentrada.com).
Servei de traducció simultània al català. Entrada 3 euros. Reduïda 2,5 euros. Amics CCCB i aturats gratuïta.
- Notícia relacionada (21/10/2011)
- Notícia relacionada (4/10/2011)
- Nota de premsa (14/10/2011)
Organitzen: