La relació entre medi ambient i desenvolupament cerebral infantil, un gran repte de la neurociència

14/09/2014

Estudiar el cervell en nens i adolescents aporta informació cabdal per a comprendre els patrons normals de funcionament i desenvolupament cerebral. B·Debate i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL), pertanyent a l’ISGlobal, organitzen conjuntament unes jornades de debat per a compartir coneixements actuals sobre l’impacte de les condicions mediambientals en el desenvolupament del cervell infantil. Les jornades, anomenades Environment and Child Brain Development. The Challenges in the Global Context, tindran lloc el 16 i 17 d’octubre de 2014 a CosmoCaixa Barcelona.

Durant les jornades de debat, neurocientífics, neuròlegs, neuropsicòlegs, psiquiatres i neuroepidemiòlegs tractaran qüestions relacionades amb els reptes de futur del neurodesenvolupament. Es debatrà, per exemple, sobre la conveniència i efectivitat dels resultas obtinguts mitjançant diferents tècniques de neuroimatge emprades en els estudis de poblacions. Les tècniques de neuroimatge permeten veure imatges en viu del sistema nerviós central i del cervell, però fins ara no s’havien fet servir en grans estudis poblacionals. No existeix un consens entre neurocientífics i neuroepidemiòlegs sobre l’efectivitat de les tecnologies de neuroimatge en aquests estudis a nivell global, és per això que debatre sobre aquest tema és fonamental. 

Els científics també  tractaran altres qüestions, com el consens de les franges d’edat òptimes per a iniciar i finalitzar els estudis de l’estructura i funcionament del cervell en la infància i l’adolescència, o les polítiques de salut pública i els tractaments preventius que cal desenvolupar a curt i mig termini.

El debat es pot seguir al Twitter a través del hashtag #BDebate i a @BDebate.

Llegueix més sobre altres B·Debate consultant les notícies d'altres activitats de B·Debate

 

Organitzadors: